Natrag

LAXIUM

ZA LIJEČENJE POVREMENOG ILI UČESTALOG ZATVORA STOLICE
SADRŽI 3g Plantago Psylliuma
MEDICINSKI PROIZVOD

12  VREĆICA ZA JEDNOKRATNU UPOTREBU

Prašak sadrži biljku Plantago Psylliuma.

Psyllium veže na sebe vodu, što za posljedicu ima povećanje volumena stolice te poticanje crijevne peristaaltike; stolica postaje mekša čime se olakšava pražnjenje crijeva. Laxium sadrži i PEG (polietilenglikol), izoosmotsku tvar koja poboljšava učinkovitost Psylliuma. Psyllium potiče motalitet crijeva te skraćuje vrijeme prolaska sadržaja kroz crijeva. Psyllium je indiciran za liječenje povremenog ili učestalog zatvora stolice te u drugim okolnostima u kojima se želi postići lakše pražnjenje crijeva (npr. u slučaju bolne defekacije nakon operacije rektuma, anusa, analnih fisura ili hemeroida).

 

DOZIRANJE, NAČIN I VRIJEME PRIMJENE:

Ako Vam liječnik nije drugačije propisao, uzmite doze propisane u ovoj uputi. Ako ne slijedite propisanu uputu proizvod možda neće biti učinkovit.

-Odrasli: 1 vrećica 2 puta dnevno u razmaku od 12 sati ili 3 puta dnevno svakih 8 sati.
-Djeca između 6 i 12 godina: 1 vrećica dnevno pod nadzorom liječnika ili prema dozi propisanoj od liječnika.

Laxium nije namijenjen djeci mlađoj od 6 godina.
Otopite sadržaj jedne vrećice u čaši vode (2 dl), promješajte i popijte cijelu količinu pripremljene otopine. Tijekom primjene Laxiuma uzmite dnevno odgovarajuću količinu vode (6-8 čaša) kako bi se spriječila crijevna opstrukcija.
Trajanje liječenja je individualno jer ovisi o težini početnog stanja i odgovora na liječenje.    Ako simptomi potraju javite se Vašem liječniku. Nemojte prekoračiti preporučenu dozu.

KONTRAINDIKACIJE:
Laxium se ne smije koristiti kod bolesnika koji su imali iznenadnu promjenu u radu crijeva koja traje više od 2 tijedna; ne smije se koristiti kod nedijagnosticiranog rektalnog krvarenja, kod bolesnika koji imaju značajno suženje u probavnom sustavu te kod bolesnika kod kojih se zadržava fekalna masa u zadnjem dijelu crijeva ili kod drugih poremećaja koji utječu na motilitet crijeva.

Ne preporučuje se korištenje Laxiuma u slučaju opstrukcije ili perforacije crijeva, ileusa te u slučaju težih upalnih bolesti probavnog sustava kao što su ulcerozni kolitis, toksični megakolon i Crohnova bolest. Nemojte uzimati Laxium ako imate problema s gutanjem ili druge bolesti grla. Ne smije se koristiti u slučaju preosjetljivosti na dijetalne ili pomoćne tvari. Laxium nije namijenjen djeci mlađoj od 6 godina.

SASTAV:
1 VREĆICA ZA JEDNOKRATNU UPOTREBU SADRŽI 3g  PLANTAGO PSYLLIUMA.

POMOĆNE TVARI:
Polietilenglikol, sorbitol; acesulfam K; sukraloza, guar guma, limunska kiselina, aroma naranče, silicijev dioksid, beta-karoten.

NETO TEŽINA: 72g

VREĆICE ZA JEDNOKRATNU UPOTREBU

Nemojte ponovno koristiti djelomično korištene vrećice te vrećice koje su otvorene ili oštećene.

Čuvati na hladnom i suhom mjestu.


Zaštita privatnosti pitajte nas