Natrag

Mezoterapija Disk rollerima

Disk Roller (DTS Roller TM - Disk needle therapy sistem) je nova metoda dermoabrazije koja omogućava bolje prodiranje aktivnih sastojaka u epidermis (stratum corneum) pomoću dijamantno rezanih iglica debljine 0.25 - 1,5 mm ovisno o tretiranom području i samom željenom učniku terapije. Glavno djelovanje DTS roller terapije uključuje stimulaciju proizvodnje kolagena te se na taj način primjenjuje u ati-age tretmanima smanjivanju plitkih i dubokih bora, sužava proširenih pora i ublažavnju pigmentacija i neravnina kože. Prirodnom proizvodnjom kolagena koža postaje deblja za otprilike 8% te se tako smanjuju ožiljci i strije. Ovisno o tome koji se problem rješava, koristi se različita debljina iglica.

Sam tretman nije neugodan s obzirom da sam aparat Disk Roller često u sebi ima i vibracijski efekt koji smanjuje osjećaj bockanja. Također u slučaju potrebe moguće je aplicirati lokalni anestetik u obliku kreme prije provođenja samog tretmana. Za svakog pacijenta se koristi novi sterilni roller kako bi se u potpunosti izbjegle moguće infekcije (hepatitis, HiV).

Primjena DTS rollera:

  • Plitke i duboke bore
  • Svježe lice
  • Suženje pora
  • Učvrščivanje tonusa kože lica i tijela
  • Smanjenje strija
  • Terapija postoperativnih ožiljaka, keloida
  • Terapija ožiljaka od akni

Također primjenom DTS rollera pojačava se učinak apliciranih seruma i koncetrata bilo da se radi o anti-age preparatima ili anticelulitnim preparatima s obzirom da na ovaj način pripremljena koža mnogo jače apsoribra aktivne tvari iz apliciranog preparata. Nuspojave tretmana su prolazne i kratkotrajne a očituju se u blagom crvenilu. DTS rolleri na ovaj način omogućuju najadekvatniji i najučinkovitiji oblik mezoterapije.

Nakon provedene terapije važno je objasniti kljentu da treba se strogo kloniti sunca te koristiti kreme sa visokim zaštitnim faktorom (SPF50+) kako bi se izbjegle eventualne komplikacije u smislu hiperpigmentacija.


Zaštita privatnosti pitajte nas